Waarom de Octobuddy het populairste accessoire voor je telefoon is op dit moment (2024)

Het ontleden van je zorgvuldig samengestelde TikTok-feed gaat gepaard met gegarandeerde stops bij het hypnotiserende, ambitieuze, soms opzichtige en volledig ongebreidelde entertainment dat centraal staat in de korte-vorm app.

'Get Ready With Me (GRWM)' is er één van, de vier-woorden voorloper van een sit-down stijl make-up tutorial; dan, de typische 'Outfit of the Day (OOTD)', soms gedocumenteerd in het midden van een drukke straat of misschien zelfs 'Workout With Me' breakdowns van legday-routines.

Wat sommige van deze video's samenbindt, zijn niet alleen de dreunende, virale nummers du jour die vaag op de achtergrond van de video spelen, maar een eenvoudig maar ingenieuze gadget dat aan een plat oppervlak wordt vastgezogen om de telefoons veilig op hun plaats te houden tijdens het filmen.

Wat is een Octobuddy?

Of het nu op een spiegel is voor make-up tutorials, op een winkelpui voor een 'fit check', of vastzit aan de zijkant van een Smith-machine voor squatsets; de Octobuddy lijkt tegenwoordig een onmisbaar accessoire te zijn voor contentmakers.

Voor de 'ontwetenden': Octobuddy is het stille geheim achter veel virale video's op een platform waar elke seconde telt. Hoewel het moeilijk is om de formule van het TikTok-algoritme te ontcijferen, is er één belangrijke les: kwaliteit belangrijker vinden dan viraliteit.

Naast een goede iPhone-camera zijn er maar twee dingen essentieel voor het maken van kwalitatieve video's: een heldere LED-lamp en een goed statief. Vorig jaar zorgde de Newmowa 60 LED High Power Rechargeable Clip Fill Light, bijgenaamd de Alix Earle lamp, voor een stormloop op TikTok, waardoor de Amazon bestseller herhaaldelijk uitverkocht raakte. Dit jaar is het de Octobuddy die aan de achterkant van de telefoon van elke maker is bevestigd, waaronder bij It-girls Earle en Emilie Kiser. Dit is alles wat je moet weten.

Het accessoire is heel handig

'Als introvert huiver ik, als ik in het openbaar sta te filmen, voor mensen die staren of spottende blikken van vreemden. Ja, ik ben een OOTD- of lip combo touch-up filmer die een slachtoffer maakt van elke auto in de buurt die hoog genoeg is om mijn hele look vast te leggen wanneer ik mijn Octobuddy op de portieren plak.'

In een TikTok-video met de Octobuddy onderstreepte Kiser, die meer dan 2,8 miljoen volgers heeft op het platform, het praktische nut ervan met de woorden: 'Ik beloof je dat dit niet zomaar een stomme aankoop is. Als je TikToks doet of graag in het openbaar filmt, heb je zo'n ding nodig, want ik kan het op vrijwel elk oppervlak plakken dat plakbaar is.'

Octobuddy heeft een bijna lijm-achtige film aan de ene kant die zich hecht aan de achterkant van je telefoon of hoesje en 24 kleine zuignapjes aan de andere kant die zich het beste vastklampen aan glazen of spiegelende oppervlakken, zelfs tafelbladen. Dankzij deze handsfree gadget hoef je geen omvangrijke extra technologie mee te nemen in je tas als je buitenshuis filmt, waardoor het makkelijker wordt om onderweg opnames te maken.

Het is een gemakkelijke manier om snel meerdere hoeken vast te leggen

Over reizen gesproken, hier komt de 'Day in the Life'-content om de hoek kijken. Als je ooit je favoriete makers hun levensstijl hebt zien documenteren, van hun ochtendroutines tot winkelexcursies, dan merk je dat de camera wisselt tussen verschillende hoeken. Statische inhoud is saai, net als foto's, zijn hoeken alles.

Omdat Octobuddys naadloos op de meeste oppervlakken blijven kleven, is het een gemakkelijk hulpmiddel om opnamen te maken in de auto tijdens het rijden (veilig, natuurlijk). Het houdt de telefoon stabiel en kan snel worden losgehaald om vanuit het raam naar binnen of buiten te kijken, of in de sportschool om tussen apparaten te wisselen zonder dat je statief andere workouts verstoort.

Je kunt ook twee Octobuddys aan elkaar plakken om je eigen versie te maken

Tussen de lovende kritieken over het ministatief staan video's over deze nummer één hack om Octobuddy voor jou te laten werken, vooral als een Octobuddy die op je telefoon is geplakt niet ideaal is. Koop twee Octobuddy's en plaats de klevende kanten van elke Octobuddy op elkaar om een dubbelzijdige versie te maken die je aan de voor- en achterkant van je telefoon kunt plakken en er in een handomdraai weer af kunt halen.

Zoals Julia Fox ooit zei: 'I know the influence, I know the impact, and I know the vibes. And the girlies love the vibes.' Inderdaad, de girlies houden van de Octobuddy.

Waarom de Octobuddy het populairste accessoire voor je telefoon is op dit moment (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 5922

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.