Hyundai lokker med billigbilen Inster (2024)

Ny småbil:

Samtidig lever den på langt mer enn prisen.

Hyundai lokker med billigbilen Inster (1)
Fred Magne Skillebæk

Publisert

(Elbil24:) Som vi fortalte her på Elbil24 i juni, så skal Hyundai lansere en ny småbil helt mot slu*tten av året. Bilen skal hete Hyundai Inster, som til tross for at den er en elbil, ikke skal hete Ioniq. Dette skyldes at bilen er bygget på en plattform som den også deler med fossile biler.

Inster måler 3,83 meter i lengde, er 1,58 meter høy, og har en akselavstand på 2,58 meter.

Dette plasserer bilen i A-segmentet, der de minste småbilene befinner seg, men i Inster sitt tilfelle er dette bare utenpå. Innvendig har Hyundai gitt bilen svært god plass, til så liten å være. Bagasjerommet oppgis å være 280 liter, men takket være et baksete som går på skinner, kan du velge hvor du ønsker best plass. Derfor kan du hente eller gi litt ekstra beinplass til de som sitter i baksetet. Resultatet er at bagasjerommet på det minste blir 235 liter, mens det øker til 351 liter dersom du skyver det helt frem mot forstolene.

Det spennende indre

Når du setter deg inn bak rattet, så vil du få all den informasjonen du trenger på de 10,2 toms store skjermene. I tillegg har Hyundai valgt å gi bilen fysiske knapper for de funksjonene som brukes mest, som klimaanlegg og annet. Og når vi først snakker om klimaanlegg, så kan det nevnes at bilen etter alt å dømme får varmepumpe som standard i vårt marked, selv om det er tilbehør i sørligere markeder.

Dette bidrar til mer effektiv temperaturstyring av både kupé og batterier.

Innvendig vil det også være enda flere gode praktiske løsninger, der blant annet alle seteryggene kan legges ned, inkludert på førersetet. Dette gir plass til å overnatte, dersom det er ønskelig, eller du kan legge ned både bakseteryggene og ryggen på fremre passasjersete for å frakte lange ting. Bakseteryggen er forøvrig laget med en 50/50 splitt. Skulle du ikke ha nok med denne lagringsplassen, så kan Inster også bære 75 kg på taket.

Hyundai forteller at de også skal komme med mulighet for hel benk foran, altså at det ikke er delt sete, men en slags sofa. Det er også flatt gulv i bilen, uten noe som hindrer deg fra å flytte deg fra venstre til høyre side, men det er ingen indikasjoner på at sofaen skal kunne romme et ekstra sete, så det blir mest for det praktiske. Setene får naturligvis varme foran, i tillegg til varme i ratt.

Det er også oppbevaringsrom her og der, og du får en ladeplate for mobiltelefonen, men bare én. Dette skal tross alt bli en rimelig bil, så det må spares inn på enkelte områder.

Innvendig blir det tre alternative fargevalg, der et av dem er mørk, et er lysere, og det tredje er en to-tonet løsning med delt fargevalg oppe og nede. Utvendig blir det ni farger å velge mellom.

Hyundai lokker med billigbilen Inster (8)
Hyundai lokker med billigbilen Inster (9)
Hyundai lokker med billigbilen Inster (10)
Hyundai lokker med billigbilen Inster (11)
Hyundai lokker med billigbilen Inster (12)
Hyundai lokker med billigbilen Inster (13)
Hyundai lokker med billigbilen Inster (14)
Hyundai lokker med billigbilen Inster (15)
Hyundai lokker med billigbilen Inster (16)
Hyundai lokker med billigbilen Inster (17)

To drivlinjer

Inster kommer med to alternative batterier, på henholdsvis 42 kWh på Standard Range, og 49 kWh på Long Range. Her vil den minste utgaven få en motor på 97 hestekrefter, mens den største utgangen – Long Range – vil få 115 hestekrefter. Dette til tross for at begge henter effekten ut av et dreiemoment på 97 Newtonmeter.

Som sagt oppgir Hyundai en rekkevidde på opptil 355 kilometer, etter WLTP-standarden. Det skal i så måte legges til at dette er med 15-toms hjul og i Long-Range utgaven. Dersom man krabber opp på 17-tommere, som vi forventer at mange vil gjøre, så må du trekke fra noen kilometer i økt forbruk, og dermed redusert rekkevidde. Når vi først nevner felgene, så kommer også de enkleste utgavene med 15-tom stålfelger med hjulskapsler, mot aluminiumfelger på de øvrige. Toppmodellene vil få 17-toms aluminiumsfelger.

Inster vil, i likhet med Ioniq-modellene, også utstyres med V2L, der du kan tappe 230 volt fra det store batteriet på bilen, enten det er til campingutstyr, elektrisk verktøy, eller annet.

Når batteriet skal lades opp igjen, så har den en maksimaltoppeffekt under lading på 120 kW, men dette er det vi kaller en markedsføringstopp – altså i beste fall. Hyundais uttalelse om at det skal ta en halvtime å lade 10-80 prosent er en bedre indikasjon på hva du kan forvente av ladetid.

For typisk hjemmelading, er bilen utstyrt med en ombordlader på 11 kW, noe som faktisk er ganske bra på en så enkel og rimelig bil som Inster må anses å være.

Hyundai lokker med billigbilen Inster (18)

Men hva med prisen?

Hyundai har valgt å ikke gjøre nevneverdige kompormisser på sikkerhet, og er tydelig på at de forventer 5 stjerner i Euro NCAPs kollisjonstester. Derfor har bilen det som måtte være av sikkerhetsutstyr for å klare dette. Utvendig er bilen utstyrt med LED-lys og har fått en lyssignatur med pixel-lamper som skal tilkjennegi at dette er en bil fra Hyundai.

Hva bilen vil lande på av pris er det vanskelig å spå veldig om, men det er en grense på 25.000 Euro i det europeiske markedet alle bilprodusentene nå sikter seg inn på. Omkalkulert til kroner lander vi dermed raskt opp mot 300.000 kroner, men skal den lykkes i Norge bør den ligge godt under dette. Vi har allerede helt ok elbiler fra 220.000 kroner på det norske markedet, og de står ikke veldig langt tilbake for Inster.

Hyundai Inster må også finne seg i å konkurrere med andre nye mindre biler som snart dukker opp, blant annet Citroën ë-C3, og andre.

Inster ble første gang vist nå i dag, men først mot slu*tten av året vil vi se de første utgavene av den på norsk jord. Elbil24 skal naturligvis prøve å få fatt i en testbil i god tid før dette, og da blir det spennende å se hva pakka Hyundai Inster består av i praksis.

Tekniske spesifikasjoner:

. Standard Range Long Range
Motor:1 x elektrisk1 x elektrisk
Effekt:97 hk115 hk
Dreiemoment:97 Nm97 Nm
0-100 km/t:11,7 sek.10,6 sek.
Toppfart:140 km/t150 km/t
Batterikapasitet:42 kWh49 kWh
Hurtiglading:120 kW120 kW
Ombordlader:11 kW11 kW
Rekkevidde WLTP:300 km355 km
Forbruk m/15-tom:1,53 kWh/mil1,53 kWh/mil
L x B x H:3825x1610x1575 mm3825x1610x1575 mm
Akselavstand:2580 mm2580 mm
Bagasjerom235-351 liter235-351 liter
Hjuldimensjon:15 / 17-tom15 / 17-tom
Kommer:Før nyttårFør nyttår
Pris:Ikke sattIkke satt

PRØV PRO: STØTT ELBIL24

Hyundai lokker med billigbilen Inster (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 5703

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.