10 verschillende soorten permanenten om uit te kiezen en style je haar - Dutch Hairshop (2024)

Het krullen van haar door het veranderen van de bindingen in de haarlokken staat bekend als perming. Er zijn verschillende soorten permanenten. Perming breekt de disulfidebindingen in steil haar met behulp van chemicaliën en maakt het krullend. Na het aanbrengen van chemicaliën wordt het haar gewikkeld in krulstaven om de gewenste permanentstijl te bereiken. Dit artikel bespreekt soorten permanentstijlen, mogelijke bijwerkingen en hoe veilig het is. Blijf lezen om meer te weten te komen.
10 verschillende soorten permanenten om uit te kiezen en style je haar - Dutch Hairshop (1)

De ultieme gids voor verschillende permanenttypen

Er zijn tien verschillende permanentstijlen die je moet kennen. Deze kunnen worden bereikt door twee reguliere permanenttechnieken – de digitale methode en de koude methode.

1) Pin-Up Permanent

De pin-up permanent stylet haar in pin-up krullen. Deze stijl werkt het beste bij middellang en lang haar. Het kan worden geprobeerd op krullend, golvend en steil haar en geeft iemand een sfeer uit de jaren 1950.

Techniek: Een chemische oplossing wordt aangebracht door de lengte van het haar. Het haar wordt vervolgens gestyled in een pin-curl kapsel en op zijn plaats vastgezet.

2) Wortel Permanent

Een wortel permanent geeft het haar een volumineus en dik uiterlijk. Het is het meest geschikt voor dun en fijn haar. Het haar is een paar centimeter bij de wortels gepermanent. Dit tilt het op en laat het veerkrachtiger en voller lijken. Wortel permanenten kunnen worden gedaan op krullend, golvend en steil haar.

Techniek: Een wortelperm wordt bereikt met de koude techniek, omdat de staaf dicht bij de hoofdhuid moet worden geplaatst. Wortel permanenten kunnen op specifieke delen van het hoofd worden gedaan om een lift toe te voegen. Ze vereisen professionele expertise.

3) Lichaamsgolf

Body wave permanenten laten je achter met losse beachy golven die op natuurlijke wijze vallen. Ze zijn ideaal voor steil haar omdat ze meer volume toevoegen. Deze kunnen een natuurlijke veerkracht toevoegen aan plat en dof haar. De golven vallen netjes weg zonder enige fly aways.

Vermijd hittestylingtools omdat ze de vorm van de golven kunnen veranderen. Een body wave permanent kan met de juiste zorg wel 2 tot 3 maanden duren.

Techniek: Deze stijl maakt gebruik van de hete of digitale methode van perming. Lange rollen worden gebruikt om losse golven te vormen. De rollen worden in verschillende posities geplaatst om natuurlijke golven te bereiken.

4) Spot Permanent

Permanenthengels worden op een bepaald gebied geplaatst om alleen in dat gebied krullen te vormen. Deze permanenten zijn kapselspecifiek. Ze worden ook wel gedeeltelijke permanenten genoemd. Als je ongelijke krullen hebt, kan een spot permanent balans en richting toevoegen aan de specifieke gebieden. Spot permanenten kunnen ook worden gebruikt om dunner wordend haar en haaruitval te bedekken.

Techniek: Haar uit een bepaalde regio wordt gekruld met staafjes. Het krullen gebeurt alleen in specifieke gebieden. Daarom moet een professional die bedreven is in het hanteren van krullend en golvend haar de procedure uitvoeren.

5) Spiraal Permanent

Spiraalvormige permanenten zijn volumineuze, strakke en goed gedefinieerde krullen. Hun vormen variëren van kurkentrekkerkrullen tot losse ringetjes. Deze permanenten laten het haar stuiteren als een veer. De krullen beginnen in de buurt van de wortels. Deze permanent stijl is ideaal voor vrouwen met krullend haar. Deze permanent stijl kan tot 5 maanden meegaan met de juiste zorg.

Techniek: Spiraalvormige permanenten gebruiken de koude techniek om krullen te vormen. De grootte van de krulstang bepaalt de spoel van de krul. Haar wordt rond de staaf gerold en verticaal vastgezet om kurkentrekkerkrullen te vormen. De staven worden gelijkmatig op het hoofd geplaatst voor het bereiken van een goede kruldefinitie.

Dutch Hairshop zegt

Het spiraalvormige permanentieproces duurt maximaal twee uur, afhankelijk van de haarlengte. Je kunt je haar twee dagen later wassen en aan de lucht drogen om een natuurlijke krullende permanentlook te geven.

6) Stapel Permanent

De stack perm mixt verschillende soorten krullen om je een gelaagd kapsel te geven. De bovenste laag blijft natuurlijk, terwijl de onderste lagen worden gepermanent. Deze lagen zorgen ervoor dat je haar er volumineus en vol uitziet. Deze stijl is ideaal voor mensen die geen lagen hebben.

Techniek: De stack perm maakt gebruik van digitale technieken om de lagen te vormen. Sommige stylisten gebruiken zelfs twee verschillende staafmaten om een vollere look toe te voegen. De onderste lagen gebruiken staafmaten die de krullen er natuurlijk uit laten zien.

7) Multi-Textuur Permanent

Een permanent met meerdere texturen combineert verschillende krultypen om u te helpen een specifiek, uniek kapsel te bereiken. Het is ideaal voor middellang of lang haar.

Techniek: Deze stijl vereist de digitale methode. De stylist gebruikt rolstangen van meerdere grootte om het gewenste kapsel te bereiken.

8) Gedeeltelijke Permanent

De gedeeltelijke permanent wordt gebruikt om specifieke delen van het haar te onderscheiden van andere delen van het haar. De gevormde krullen zijn los en ontspannen en hebben een uitgesproken vorm. U kunt alaccentueer dus alleen de krullen aan de voorkant of de uiteinden. Deze stijl past bij recht, golvend en krullend haar. Hoewel het misschien niet helpt om haaruitval of haaruitval te verdoezelen, kan het worden gebruikt om bepaalde delen van het haar te onderscheiden.

Techniek: Deze stijl maakt gebruik van jumbo-stangen door middel van digitale technieken om losse krullen te vormen. Deze procedure moet worden uitgevoerd door een stylist.

9) Volume Permanent

Volume permanenten gebruiken geen neutralisatoren met staafjes (zoals gewone permanenten). Vandaar dat ze het haar er volumineus uit laten zien. Deze permanenten worden gebruikt om losse krullen of golven te maken. Maar ze blijven slechts een maand omdat de krullen en golven erg ontspannen zijn. Deze stijl zorgt ervoor dat dun haar voller lijkt.

Techniek: De volume permanent maakt gebruik van de digitale methode om losse warmen te vormen. Reguliere permanenten laten de staafjes plaatsen voordat er een neutralisator wordt toegevoegd. Maar hier worden de staven verwijderd voordat de neutralisator wordt toegevoegd.

10) Omgekeerde permanent

Een omgekeerde permanent wordt ook wel Japanse haaruitstrijking of thermische reconditionering genoemd. Het maakt krullend haar permanent recht door de cysteïnebindingen te verzwakken en de eiwitstructuur in de haarlokken te verstoren.

Leuk weetje

Japanse haar stijltang of thermische reconditionering werd gemaakt door Yoko Yamash*ta, een Japanse haarexpert, in 1995.

Techniek: Ammoniumthioglycolaat wordt aangebracht op krullend haar om de keratinebindingen in het haar te verzwakken. Het haar wordt vervolgens geneutraliseerd met een waterstofperoxide-oplossing. Een heet strijkijzer wordt aangebracht om krullend of golvend haar permanent recht te maken.

Als u overweegt om een permanent te laten doen, moet u ook rekening houden met de kosten.

Hoeveel kost een permanent?

De gemiddelde kosten van een permanent variëren van 80 $ tot 300 $. De kosten variëren per salon. De meeste salons kiezen hun tarieven rekening houdend met de perm-stijl en de gebruikte permanenttechniek. Sommige populaire salons beschouwen zelfs de stylist die de permanent uitvoert.

Hoewel een permanent eeuwig zou moeten duren (gezien zijn naam), doet het dat niet. Blijf lezen om te weten hoe lang een permanent duurt.

Hoe lang duurt een permanent?

Een permanent kan in ongeveer drie uur worden bereikt en kan tot 3 maanden duren (voor kort haar) tot 6 maanden (voor middellang en lang haar). Permanenten duren echter maar zo lang als je goed oplet. Dit omvat uit de zon blijven en je haar regelmatig conditioneren.

Je zou zelfs kunnen denken aan het toevoegen van wat kleur om je nieuwe krullen te accentueren. Maar kun je dat wel?

Kun je permed haar kleuren?

De American Academy of Dermatology suggereert dat je permed haar kunt kleuren (1). Maar zorg ervoor dat u een aanzienlijk gat (minstens twee weken) tussen de twee procedures laat. Beide methoden maken gebruik van chemicaliën die je haar kunnen uitdrogen. Snel achter elkaar voor ze gaan kan je haar beschadigen.

Het permanentingsproces maakt gebruik van chemicaliën die je haar kunnen beschadigen. Hoe ernstig kan deze schade zijn? Veroorzaakt permanentie bijwerkingen?

Is permanenten veilig voor haar de bijwerkingen

  • Permanenten kunnen het haar ernstig beschadigen en het overbewerkt en dof achterlaten. Als het niet door een professional wordt gedaan, kan permanenting het celmembraan en de endocutikel kwetsbaar maken voor schade (2).
  • Permanenting veroorzaakt haarreductie en kan het haar doen opzwellen.
  • De permanentingsoplossing kan contactdermatitis veroorzaken als deze niet op tijd wordt uitgespoeld (3).
  • Van chemicaliën zoals waterstofperoxide is bekend dat ze haarschade veroorzaken vanwege hun oxiderende eigenschappen.
  • Permanentingsoplossingen voor gekleurd haar kunnen sterkere effecten hebben. Wees voorzichtig bij het kiezen van permanentingsoplossingen thuis. De meeste stylisten laten je een permanent doen als je haarkleur slechts één proces vereist.
  • Laat geen permanent doen als je droog of broos haar hebt. Permanenten gebruiken chemicaliën die je haar droog en gevoeliger voor schade kunnen maken. Ze kunnen je haar ook ontdoen van zijn natuurlijke vocht en oliën. De chemicaliën die in permanenten worden gebruikt, kunnen ook je haarstructuur breken.

Belangrijkste afhaalmaaltijden

  • Er zijn verschillende soorten permanent, zoals pin-up permanent, wortel permanent, lichaamsgolf, spot permanent, spiraal permanent, stapel permanent, enz.
  • De kosten van permanenting zijn afhankelijk van de permanentstijl en -techniek, en het varieert van salon tot salon.
  • Als je goed voor je permanent zorgt, kan het drie tot zes maanden duren.
  • Het is beter om droog en broos haar niet te permanenten, omdat het je haar nog droger en vatbaarder voor schade kan maken.

Infographic: 10 soorten permanenten om uit te kiezen

Alle verschillende soorten permanenten kunnen een heel duidelijk uiterlijk aan je haar geven. Wat nog belangrijker is, niet alle permanenttypen zijn geschikt voor alle haaraandoeningen, texturen en typen. Bekijk de onderstaande infographic voor een snel overzicht van de verschillende soorten permanenten, hoe ze eruit zien, en bij welk soort haar ze het meest passen.

Illustratie: Dutch Hairshop Design Team

Het permanenten van je haar heeft zijn voor- en nadelen. Hoewel het je haar er prachtig uit kan laten zien, kan het ook schade veroorzaken. Als je je haar permanent, zorg er dan voor dat je bepaalde onderhoudstips opvolgt om de bijwerkingen te verminderen. Met de juiste haarverzorgingsgewoonten kunt u zeker genieten van de voordelen van permanenten zonder uw lokken te beschadigen. Wanneer u kiest voor een permanent, is het noodzakelijk om het door professionals te laten doen en om behandelingen te doen en voor het haar te zorgen.

Veelgestelde vragen

Welk type permanent duurt het langst?

De omgekeerde permanent of de Japanse haarstrijkingsbehandeling duurt het langst. Indien op de juiste manier onderhouden, kan het 6 maanden of langer duren.

Hoe kies ik een permanent?

Om de juiste permanentbehandeling voor jezelf te kiezen, moet je je haartextuur begrijpen en rekening houden met de lengte ervan. Op basis daarvan en het soort stijl dat u wenst, kan een expert u helpen bij het bepalen van de meest geschikte permanentbehandeling voor u.

Welke permanent is minder schadelijk?

Keramische of koude permanenten gebruiken een minder schadelijke alkalische oplossing en betrekken geen warmte en zijn daarom relatief zachter voor het haar. Ze zijn echter ook niet helemaal vrij van schade.

10 verschillende soorten permanenten om uit te kiezen en style je haar - Dutch Hairshop (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 5335

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.