De 9 Beste Indiase Restaurants in Rotterdam (2024)

In dit artikel lees je over Indiase restaurants in Rotterdam.

Restoranto is op zoek gegaan naar de lekkerste Indiase Restaurants in Rotterdam en we hebben speciaal voor jou een lijstje gemaakt

Wat zijn de Beste Indiase Restaurants van Rotterdam?

▶ Golden Tulip Indian▶ Taj Mahal Tandoori▶ What's Up India▶ 91Spices
▶ The Pepper Trail
▶ Curry's
▶ 55 Bombay Street
▶ Sangam Tandoori
▶ Zainab Roshni Mahal

Met meer dan een miljard inwoners en een rijke geschiedenis kent India veel verschillende etnische, maatschappelijke en religieuze groeperingen, die allemaal hun eigen gebruiken en gerechten hebben. Met als gevolg dat de Indiase keuken een gigantische variatie kent.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten rijst, granen, aardappelen, groenten en vleessoorten, die per gerecht verrijkt worden met mengsels van specerijen en verse kruiden.De samenstelling van die garam masala'sverschilt per streek en soms zelfs per dorp of familie. Gelukkig hoef je niet af te reizen naar India om van al dat heerlijks te genieten, er zijn genoeg restaurants hier in Rotterdam die zich in deze keuken gespecialiseerd hebben.

De 9 Beste Indiase Restaurants in Rotterdam van 2023

Tulip Indian Restaurant Rotterdam

Ben je op zoek naar een Indiaas restaurant in het centrum van Rotterdam? Neem dan eens een kijkje bij Tulip Indian Restaurant. De chefs van dit restaurant werken met verse kruiden en maken heerlijke Indiase gerechten voor haar gasten. Dit restaurant is de afgelopen tijd erg populair geworden en het is dan ook verstandig om vooraf een tafel te reserveren.

  • Heeft ook vegetarische gerechten
  • Goede locatie
  • Verse ingrediënten

Jonker Fransstraat 237
3031 AT Rotterdam
010 214 3063
http://tuliprestaurant.nl/

Taj Mahal Tandoori Restaurant

Zoek je een Indiaas restaurant in het centrum van Rotterdam? Kom dan eens langs bij Taj Mahal Tandoori restaurant in Rotterdam. Dit Indiase restaurant staat bekend om de heerlijke kruiden en de verse ingrediënten.

  • Heerlijk Indiaas eten
  • Goede locatie
  • Populair restaurant - reserveren aan te bevelen

Mariniersweg 18

Lees ook: De hotspots in Rotterdam

3011 NN Rotterdam
010 412 08 12
www.taj-mahalrotterdam.nl

What's Up India

What’s Up India is een Indiase zaak zoals we dat volgens eigenaar Dinesh hier nog niet gezien hebben. De traditionele Indiase keuken wordt namelijk gecombineerd met fine dining.

“Een avond uit eten moet een ervaring zijn. Ik wil niet dat mensen na twintig minuten alweer van plan zijn om naar huis te gaan. We bieden veel soorten voor-, hoofd- en nagerechten en natuurlijk snacks”, zegt eigenaar Dinesh.

Ook het interieur van What’s Up India is het bezoekje waard!

  • Indiase zaak zoals hier nog niet te zien is
  • Traditionele Indiase keuken
  • Fine dining

Eendrachtsweg 27 B-BE
3012 LB Rotterdam
+31 685510298
whatsupindia.nl

91Spices

De Indiase keuken is divers, avontuurlijk en vooral: vol van smaak.Bij 91Spices kan je de gehele dag terecht om van die heerlijke Indiase smaken te genieten. Je kan er wat kleine hapjes eten, of uitgebreid dineren. Ook met grote groepen kan je hier goed terecht.

De gerechten die hier geserveerd komen oorspronkelijk vooral uit de Noord-Indiase, Zuid-Indiase en Tandoorse keuken. Dit zijn niet alleen vleesgerechten. Er zijn ook vegetarische opties.

  • Divers, avontuurlijk en smaakvol
  • Geschikt voor grote groepen
  • Gerechten uit Noord-India, Zuid-India en Tandoor

Gelderseplein 46
3011 WZ Rotterdam
010 3100701
www.91spices.nl

The Pepper Trail

The Pepper Trail bied je een unieke kennismaking met India in een intieme en stijlvolle ambiance. Ze combineren hier de intense Indiase smaken op een unieke wijze met de moderne foodcultuur. De specerijen en de kruiden worden een beleving dankzij de inspirerende 'Pepper Touch' van de Chef en het restaurant heeft een open keuken.

Op de kaart staan onder andere Indian starters, Indian Grills, Indian Curries, Indian Breads en desserts. Je kan ook kiezen uit een twee-, drie-, vier-, vijf-, zeven-, of zelfs negengangenmenu. Ook serveren ze een High Tea met Indiase thee en lekkernijen.

  • Intense Indiase smaken gecombineert met een moderne foodcultuur
  • Pepper Touch
  • High Tea met Indiase thee en lekkernijen
Lees ook: 7x de leukste Griekse restaurants in Rotterdam

Kruiskade 78
3012 EH Rotterdam
010 4120025
thepeppertrail.com
Curry's

Als je van pittig houdt, zit je goed bij Curry's. Curry's is een gezellig Indiaas eetcafé in Kralingen, met een ongedwongen atmosfeer. Je hebt keuzesvan een dagschotel tot een viergangenmenu, en de gerechten die Curry's serveert zijn mild, medium of hot gekruid. Zo is er voor ieder wat wils. Ook aan de liefhebber van vlees is gedacht: ze serveren hier heerlijke Tandoori gerechten.De porties zijn ruim, dus aan het eind van de avond zit je buik lekker vol, of kan je nog wat restjes meenemen om later van te genieten!

Als je geen zin hebt om in het restaurant te eten, maar gewoon lekker thuis wil eten, dan kan dat ook! Ze hebben een take-away.

  • Pittig eten
  • Gevarieerd menu
  • Take-away mogelijk

Oudedijk 152
3061 AP Rotterdam
010 4118587
www.currys.nl

55 Bombay Street

Pas een paar maanden geleden geopend door Rani en Kamal, maarnu al een groot succes. Rani is geboren in India en op jonge leeftijd geëmigreerd naar Nederland. Haar passie ligt bij het koken van Indiaas eten en ze is gespecialiseerd in het maken van een populair Indiaas gerecht: vegetarische samosa. Kamal is geboren in Rotterdam en is opgegroeid in de Indiase eetcultuur.

Bij 55 Bombay Street vinden ze het serveren van heerlijk Indiaas eten erg belangrijk. Ze serveren alleen het beste eten, gemaakt van zorgvuldig geselecteerde verse en natuurlijke ingrediënten en kruiden, allemaal bereidt op de traditionele manier.

Ook de band met hun gasten staat hoog hun lijstje.55 Bombay Street gelooft dat Indiaas eten helpt om de fysieke, mentale, sociale en spirituele harmonie te behouden, en daarmee cruciaal is voor een goede gezondheid.

  • Jong restaurant
  • Vegetarische samosa
  • Goede band met gasten

Dominee Jan Scharpstraat 298
3011 GZ Rotterdam
06 44760450
facebook.com/55bombaystreet

Sangam Tandoori

Sangam Tandoori is een Indiaas/Pakistaans restaurant waar je kunt genieten van heerlijke Indiaas/Pakistaanse Tandoori en Curry's. Deze authentieke gerechten worden bereid volgens traditioneel recept en met halal vlees.Door aandacht te besteden aan de bereiding, en door te werken met de beste, verse ingrediënten kunnen ze hier de oorspronkelijk kwaliteit van de gerechten behouden.

Sangam Tandoori biedt ook de mogelijkheid om het eten mee te nemen of thuis te laten bezorgen. Dit kan via hun eigen website. Zo kun je ook thuis genieten van de heerlijkste Indiaase en Pakistaanse gerechten.

  • Authentieke Indiaas/Pakistaanse gerechten
  • Halal vlees
  • Take-away en thuisbezorging
Lees ook: Restaurants in Utrecht waar je gegeten moet hebben

Vierambachtsstraat 9B
3022 AA Rotterdam
010 4762955
010 4765542
www.sangamtandoori.nl

Zainab Roshni Mahal

De chefkok van Zainab Roshni Mahal, chefkok Khan, heeft jaren ervaring met de Indiase en Pakistaanse keuken. Zijn passie voor de smaken en gerechten van deze keukens kan je terugzien de gerechten en in de menukaart. Chefkok Khan heeft deze zorgvuldig voor de gasten samengesteld met de beste, lekkerste en meest bekende gerechten uit India en Pakistan.

Zainab Roshni Mahal serveert een lopend buffet met lamsvlees, kip, vegetarische curry'ss, pilaurijst, soep en salades. Hierbij worden er ook bijgerechten geserveerd zoals kruidige kikkererwten salade, geroosterde aubergines en raita saus. Na het eten is het natuurlijk tijd voor een dessert, daarvoor heb je keuze uit kheer, custard en mixed fruit.

Wil je liever niet van een lopend buffet eten? A la carte eten is ook mogelijk bij Zainab Roshni Mahal. Op de site kun je hun menu vinden, of laat je in het restaurant adviseren door een van hun medewerkers.

Nieuwe Binnenweg 317
3021 GH Rotterdam
010 4771244
www.zainabroshnimahal.nl

Hieronder op de kaart kan je de 7 Beste Indiase Restaurants in Rotterdam vinden.

Indiase Restaurants Rotterdam Centrum

  • What's Up India
  • 91Spices
  • The Pepper Trail
  • 55 Bombay Street

Indiase Restaurants Rotterdam Kralingen

  • Curry's

Indiase Restaurants Rotterdam West

  • Sangam Tandoori
  • Zainab Roshni Mahal

Dit waren de 7 Beste Indiase Restaurants van Rotterdam. Heb je al trek gekregen? Wij wel namelijk! Nog te vroeg voor diner? Kijk dan eens bij ons overzicht met lunch in rotterdam.

NICE!

Wat leuk dat je het artikel helemaal tot het hier gelezen hebt. We zijn vereerd!

Heb je jouw restaurant nog niet gevonden?

De 9 Beste Indiase Restaurants in Rotterdam (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated:

Views: 6161

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.